Tarinoita Jyväskylästä jo 55 vuotta 

Jyväskylän matkailuoppaat ry on palvellut Jyväskylän seudusta kiinnostuneita asukkaita ja matkailijoita jo 55 vuotta, ympäri vuoden. Jyväskylän Opaskerhona 1969 alkanut toiminta on tuonut Jyväskylästä esille lukemattomia kiinnostavia teemoja ja kokonaisuuksia milloin Harjun tornissa, milloin punaisessa kaksikerrosbussissa, sateessa ja lumessa yhtä lailla kuin auringonpaisteessakin. Jyväskylän seudun vahvuudet, kuten kaunis järvi- ja harjuluonto, koulutuksen ja sivistyksen merkitys, Wivi Lönnin ja Alvar Aallon arkkitehtuuri sekä Suomen liikuntapääkaupungin ja Valon Kaupungin teemat kulkevat mukana kierroksillamme.

Yhdistyksen toiminta

Jyväskylän Matkailuoppaat ry kehittää jäsentensä opastustaitoja sekä kotiseudun ja kotimaan tuntemusta. Oppaamme tuntevat aitoa kiinnostusta Jyväskylän seutua kohtaan, ovat valmiita opiskelemaan jatkuvasti lisää sekä kokevat itsensä tarinankertojiksi ja asiakaspalvelijoiksi. He osaavat suomea ja mielellään vähintään yhtä vierasta kieltä.

Jyväskylässä järjestetään opaskursseja muutaman vuoden välein. 2020 syksyllä Jyväskylässä alkoi pilottina Keski-Suomen alueopaskurssi Jyväskylän yliopiston, Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän Matkailuoppaiden yhteistyönä. Sitä ennen Jyväskylässä pilotoitiin kokonaan englanninkielinen opaskurssi. Voit tutustua meihin kurssinkäyneisiin oppaisiin Oppaat-sivulla. Jyväskylän Matkailuoppaat ry:ssä on jäseniä paitsi Jyväskylästä myös lähikunnista. Auktorisoitunut opas tai koulutettu eräopas muualta Keski-Suomesta voi toimia Jyväskylän Matkailuoppaat ry:n kautta.

Jyväskylän Matkailuoppaat on rekisteröity 1982, Y-tunnus 3038040-3. Yhdistyksessä on hieman vaihdellen parikymmentä jäsentä.

  • Puheenjohtaja Outi Raatikainen, puh. 050 5980959 
  • Sihteeri Jaana Suomalainen
  • Taloudenhoitaja Asta Häkkinen

Jyväskylän Matkailuoppaat ry on Suomen Opasliiton jäsenyhdistys.