Tarinoita Jyväskylästä jo yli 50 vuotta 

Jyväskylän matkailuoppaat ry on palvellut Jyväskylän seudusta kiinnostuneita asukkaita ja matkailijoita jo yli 50 vuotta. Jyväskylän Opaskerhona 1969 alkanut toiminta on tuonut Jyväskylästä esille lukemattomia kiinnostavia teemoja ja kokonaisuuksia. Jyvässeudun vahvuudet, kuten kaunis järvi- ja harjuluonto, koulutuksen ja sivistyksen merkitys, Alvar Aallon arkkitehtuuri ja Suomen liikuntapääkaupungin mahdollisuudet kulkevat mukana kierroksillamme.

Yhdistyksen toiminta

Jyväskylän Matkailuoppaat ry kehittää jäsentensä opastustaitoja sekä kotiseudun ja kotimaan tuntemusta. Oppaamme tuntevat aitoa kiinnostusta Jyvässeutua kohtaan, ovat valmiita opiskelemaan jatkuvasti lisää sekä kokevat itsensä tarinankertojiksi ja asiakaspalvelijoiksi. He osaavat suomea ja mielellään vähintään yhtä vierasta kieltä.

Jyväskylässä järjestetään opaskursseja muutaman vuoden välein. 2020 syksyllä Jyväskylässä alkoi pilottina alueopaskurssi Jyväskylän yliopiston, Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän Matkailuoppaiden yhteistyönä. Kurssin yhteydessä oli mahdollisuus tenttiä ja auktorisoitua myös Jyväskylän paikallisoppaaksi. Saimme kurssilta upeita uusia oppaita! Voit tutustua meihin Oppaat-sivulla

Jyväskylän Matkailuoppaat ry:ssä on myös jäseniä sellaisista lähikunnista, joissa ei ole opasyhdistystä. Niinpä alueopaskurssin kautta menestyksellä tenttinyt opas muualta Keski-Suomesta voi toimia auktorisoituna oppaana ja Suomen Opasliiton jäsenenä Jyväskylän Matkailuoppaat ry:n kautta.

Jyväskylän Matkailuoppaat on rekisteröity 1982, Y-tunnus 3038040-3. Yhdistyksessä on hieman vaihdellen parikymmentä jäsentä.

  • Puheenjohtaja Outi Raatikainen, puh. 050 5980959 
  • Sihteeri Ville Hirvikoski 
  • Taloudenhoitaja Asta Häkkinen

Jyväskylän Matkailuoppaat ry on Suomen Opasliiton jäsenyhdistys.